Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Moet men zot zijn om bij  te werken?

We hebben het altijd wel wat gedacht: om voor Apple te kunnen werken moet je wel een beetje gek zijn. Succes komt uiteraard niet vanzelf en Apple houdt er dan ook een heel apart en loodzwaar werkregime op na. Twee voormalige managers van het bedrijf klappen uit de biecht.

De iPhone 6 is nu al geliefd en omstreden tegelijk, er wordt flink mee gespot en concurrenten vinden dat Apple twee jaar achterop hinkt. Maar één ding is zeker: verkopen doet de iPhone 6 weer als zoete broodjes. Er moet dus wel een recept zijn waarmee ze bij Apple alles in goud veranderen. Of misschien is het hun werkregime, want dat blijkt echt niet mals te zijn. Don Melton en Nitin Ganatra hebben een verleden als manager bij Apple. En hun conclusie is duidelijk: "Die mensen zijn echt gek!"

In een podcast spraken ze onder andere over wat van het personeel van Apple verwacht wordt en hoeveel geruchten over hun bazen echt waar zijn.

1. Zondagavond is een werkavond voor iedereen bij Apple

Het weekend eindigt blijkbaar iets vroeger, iedereen moet beschikbaar zijn. "De volgende dag was het immers directievergadering. Dus je moest je telefoon bij de hand houden en voor je computer zitten. Ook als je favoriete tv-programma bezig was", zegt Melton.

2. Behalve tijdens The Sopranos

Dat was blijkbaar de favoriete show van Scott Forstall. "Je kon er op rekenen dat hij je tijdens dat uur niet lastig zou vallen. Je kon eens een bad nemen, met je familie praten", zegt Melton. Maar daarna brak de hel los, want Forstall was een avondmens die gemakkelijk tot 2 uur 's nachts actief was.

3. Alles wat je hoort over workaholic Tim Cook is waar

De baas van Apple, Tim Cook, is echt dag en nacht aan het werk. En die boodschap is niet afkomstig van een PR-verantwoordelijke die wil benadrukken dat managers bij Apple hard werken. "Ze doen dat echt", zegt Melton. "Ik bedoel: die mensen zijn zot. Ze zijn gewoon de hele tijd daar." Mensen zoals Cook slapen blijkbaar amper drie uurtjes per nacht.

4. Mails moeten zelfs midden in de nacht beantwoord worden

En als je directie een hele nacht wakker is, dan wordt dat blijkbaar van jou ook verwacht. Vaak krijgen managers een hele stapel mails binnen... om 2:45 uur 's nachts. En je werd ook nog verondersteld om er meteen op te antwoorden. Die werkethiek is bovendien besmettelijk. "Wanneer je om 1 uur 's nachts een mail stuurde en je kreeg niet meteen antwoord, dan begon je toch een beetje gefrustreerd te raken over die persoon", aldus Melton.

5. Ook op vakantie check je vier keer per dag je mails

Vakantie noemen ze dat. En als je die mails maar vier keer per dag las, dan voelde je jezelf nog een luilak, stelt Ganatra.

6. "Werken bij Apple is als werken in een kerncentrale"

"Alleen krijg je geen beschermende pakken", zegt Melton. "Ofwel leer je te overleven ofwel sterf je." Toch is dat niet als kritiek bedoeld. "Je houdt er zeker een goed gevoel aan over en je mag samenwerken met een hoop briljante mensen. Maar het negatieve neveneffect is dat ze allemaal workaholics zijn, psychotisch briljante mensen."

De volledige podcast kan je HIER beluisteren.

Bron: http://newsmonkey.be