27 Februari 2013

Vorige maand kende ons praatcafé letterlijk een overrompeling. Onder de 39 deelnemers bevonden zich wellicht heel wat nieuwsgierigen die uit interesse even langs kwamen. Wij kijken uit hoeveel deelnemers wij hebben warm gemaakt om op de volgende bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Wij houden ons op 27 februari aan hetzelfde schema als vorige maand:
- Na een korte inleiding (om 14u15) geven we in het eerste gedeelte aandacht aan iOS 6, problemen en oplossingen met de iPhone of iPad.
Na een korte pauze komt er een uiteenzetting over het programma "Voorvertoning" bij OS X.

Laatstgenoemd onderwerp kon wegens overmacht niet worden behandeld in het praatcafé van januari. Het begeleidende document kan je reeds op voorhand downloaden en bekijken op het Appleforum via de map AppleTips.
Opmerking: enkel bij het Appleforum geregistreerde leden hebben toegang tot deze map.

Om organisatorische redenen vragen wij om ons mee te delen of je komt of niet. Je kan dit eenvoudig doen door te klikken op de link naar Doodle. Zo kan ook iedereen zien wie er wel of niet komt.
Hierbij de link naar de Doodle voor de bijeenkomst op 27/02/13

Om een beter overzicht te hebben, werd het uitzicht van deze Doodle lichtjes veranderd.

Je kan niet alleen aangeven of je komt of niet, maar ook aanduiden welk bestuurssysteem je hebt of naar welk bestuurssysteem je interesse uitgaat.

ASB Doodle

Samenvatting ASB 27/2/2013

35 deelnemers namen deel aan dit praatcafé, alhoewel er slechts een 20-tal waren ingeschreven. Vandaar een warme oproep om je deelname kenbaar te maken via de Doodle die op de uitnodiging staat.

Enerzijds uit praktische overwegingen: het is voor iedereen aangenaam als er voldoende stoelen klaar staan.  Anderzijds krijgen wij - door de nieuwe vormgeving van de Doodle - een beter zicht met welk OS-systeem de leden werken, zodat wij het programma daar kunnen op richten.

Tijdens de inleiding herhaalde de voorzitter nogmaals zijn warme oproep tot de leden om hun kennis te delen én gebruik te maken van het Apple Forum.

Bij het behandelen van problemen en oplossingen met iPhone en iPad kwamen onder meer het volgende aan bod: Air Play, de App "Reflector", "welke iPad heb ik?", de App "Mac Tracker", de App "TVGIDS.tv", de App "Allcontacts".

Na de pauze werd aandacht besteed aan OS X met o.m. het wisselen van schermen, het wissen of toevoegen van contacten in Mail, de bijlage "Mountain Lion - kleine wijzigingen" die je op het Apple Forum vindt en tenslotte tips en programma's voor het bewaren van je paswoorden.

En als kers op de taart werd het programma "voorvertoning" toegelicht waarover je alle info vindt in de bijlage "Mountain Lion" die je op het Apple Forum kunt downloaden.

Heb je - nadat je thuis hebt geoefend met wat je in het praatcafé hebt opgestoken - vragen of suggesties ... deel ze mee op het volgende praatcafé op 27 maart in het DC 't Reitje!