Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

27 Maart 2013

Wij houden ons op 27 maart aan hetzelfde schema als vorige maand:
-  Na een korte inleiding (om 14u15) geven we in het eerste gedeelte aandacht aan iOS 6, problemen en oplossingen met de iPhone of iPad.
-  Na een korte pauze bespreken wij in het 2de gedeelte over de mogelijke problemen met OS X.
 
Een zaak mag je niet vergeten.
Stel je vragen !
"Een domme vraag is geen vragen stellen"
Wij delen onze kennis

Om organisatorische redenen vragen wij om ons mee te delen of je komt of niet. Je kan dit eenvoudig doen door te klikken op de link naar Doodle. Zo kan ook iedereen zien wie er wel of niet komt.
 
Hierbij de link naar de Doodle voor de bijeenkomst op 27/03/13

Om een beter overzicht te hebben, werd het uitzicht van deze Doodle lichtjes veranderd.

Je kan niet alleen aangeven of je komt of niet, maar ook aanduiden welk bestuurssysteem je hebt of naar welk bestuurssysteem je interesse uitgaat.


Samenvatting ASB 27/3/2013

32 deelnemers namen deel aan dit praatcafé, alhoewel er slechts een 20-tal waren ingeschreven. Vandaar opnieuw een warme oproep om je deelname kenbaar te maken via de Doodle die telkens op de uitnodiging staat.

Joost, de voorzitter deed het ontstaan van ASB uit de doeken en nam ons mee achter de schermen van ASB en de Facebook groep Apple Senioren Brugge.

Voor de pauze liet Joost ons kennis maken met de App AV Player HD, met Printopia, Wifi Mouse, Displaypad/Air Display en RSS.

Naar aanleiding van vragen die hij eerder via mail had ontvangen werd er na de pauze aandacht besteed aan het verschil tussen een EXTERNE HARDE SCHIJF en een OPSTARTSCHIJF (de harde schijf waar het besturingssysteem op staat - meestal op je computer) en leerden we het verschil tussen RAM en VIRTUEEL geheugen.

Vervolgens maakte Fernand ons duidelijk dat we over iOS praten in het geval van mobiele apparatuur en over OS X in het geval van Apple computers en laptops.  Een rondvraag leerde dat slechts een derde van de aanwezige gebruikers van OS X-apparatuur met Mountain Lion werkt.

Tenslotte gaf Fernand ons de basis mee om te werken met CONTACTEN en deed hij ons inzien hoe we definitief komaf kunnen maken met onze talrijke adresboekjes en -fiches door de mogelijkheden van het programma Contacten te benutten.

Heb je - nadat je thuis hebt geoefend met wat je in het praatcafé hebt opgestoken - vragen of suggesties ... deel ze mee op het volgende praatcafé op 29 mei in het DC 't Reitje, want ... op woensdag 24 mei is er geen maandelijks praatcafé maar een infosessie in het kader van de Digitale Week.