10 April 2015

Ook deze keer starten wij met 3 onderwerpen.
Waarbij het accent word gelegd om het 3de deel "Vragen oplossen"

Thema 1: GSM verboden te gebruiken

Regelmatig komen wij plaatsen tegen waar wij de GSM niet mogen gebruiken.
Hoe reageren wij hierop? Wat kunnen wij doen?

Dit bespreken wij in deze korte uiteenzetting en zoeken wij achter mogelijke oplossingen.

De link om deze slides te downloaden vind je op ons AppleForum

Thema 2: Contacten

Contacten! Dit is zowel en programma voor je Mac computer als een App voor je iDevices.
In deze uiteenzetting leer jij er alles over

De link voor deze uiteenzetting te downloaden vind je eveneens op ons AppleForum

Voor de eerste keer werd er hier een een "huistaak" meegegeven. Een oefening die je in alle gemak thuis kunt oplossen. Je kan jou oplossing, zonder verpliching opsturen naar braveheartasb@icloud.com
En bij de volgende vergaderingkunnen wij hierover discuteren

Thema 3: Vragen

Vorige keer hadden wij zoveel te melden dat wij twee uren hebben vol gekregen met nieuwigheden.
Gelukkig hadden jullie een maand tijd  om dit alles nog eens te overlezen via ons  Appleforum.

Heb je nu over bepaalde zaken meer uitleg nodig of heb jij sommige zaken niet goed begrepen. Vertel het ons!

Sommigen hadden problemen om deze documenten te downloaden.
Blijkbaar had men deze opmerking overzien: Opgelet! Deze map is enkel toegankelijk voor leden die zich geregistreed hebben EN die zich voorgesteld hebben op ons Appleforum.

Hiermede ook nog eens oproep aan  al onze ASB-bezoekers
Registreer je op het Appleforum van SeniorenNet.

Nog steeds zijn er die aarzelen

Kom jij?

Of kom je niet ?
Laat het ons weten via de reeds gekende Doodle

Verslag en sfeerbeelden

Verslag Vergadering 10 april 2015

35 trouwe bezoekers mochten we terug verwelkomen op onze maandelijkse praatcafé.
De beamer echter zorgde onmiddellijk voor heel wat kopzorgen…het beeld dat geprojecteerd werd had namelijk last van het Mega Mindy syndroom.
Alles werd netjes in het lila geprojecteerd.
Gelukkig werd aan dit euvel snel verholpen door de kennis en opmerkzaamheid van een van onze leden.
Een los kabeltje was de oorzaak.
Eerst werd het “probleem” van het registreren op het forum nogmaals in de schijnwerper gezet.
Daarna was het tijd voor een primeur in het ASB-land. Voor het eerst was er een huistaak voorzien!
Uiteraard vrijblijvend van aard.
De opdracht, - een sjabloon en een kaart aanmaken -,  stond in het teken van het hoofdthema van de dag, namelijk Contacten.
Het thema van de dag - Contacten - werd uit de doeken gedaan via een Keynote presentatie, bestaande uit een 16-tal dia.
Volgende aspecten van Contacten werden in detail besproken :
* Het beheer van je Contacten
* Een sjabloon aanmaken
* Je kaart delen met Mail, berichten en AirDrop
* De privé versie van je kaart activeren
Het mooie weer nodigde ons uit om tijdens de pauze gebruik te maken van een zonovergoten terras.
Op het einde van de namiddag mochten we rekenen op heel veel helpende handen om de stoelen en tafels netjes op te bergen.
zodat er ons nog wat tijd restte om wat na te praten in de cafetaria.
Afspraak volgende maand op vrijdag 8 mei 2015 in De Garve.

De sfeerbeelden van deze bijeenkomst kan je hier vinden