10 juli 15

Vakantieperiode ?

Niet voor ons.

Wij doen gewoon verder.

Senioren zijn toch altijd met vakantie! Of Niet?

En nu op reis gaan kan zo vermoeiend zijn ;-)

Kom je of kom je niet ?
Laat het ons, zoals gewoonlijk, weten via onze Doodle link

Hoofdthema

Deze keer starten wij met een bijzonder thema.
Wij gaan het hebben over Cubigo en het project Onelinebuurten

Cubigo is een Belgisch programma ontwikkeld door Geert Houben, CEO van Cubigo. Hij werd zelfs door Google als enige Belg ooit uitgenodigd om deel te nemen aan het Bootcamp
Cubigo is een eenvoudig platform dat alle toepassingen en diensten samenbrengt die mensen nodig hebben om langer zelfstandig en comfortabel thuis te blijven wonen.

ONLINE buurten is een project van het OCMW. Het ziet de buurt, en meer algemeen ‘de sociale omgeving’ als katalysator van vernieuwingen binnen de ouderen(thuis)zorg.

Voor dit alles hebben we een gastspreker uitgenodigd, Mevr Roos Stieperaere van onlinebuurten Assebroek.

Je kan alvast de App downladen voor je iPad of Iphone bij AppStore of bij gebruik met je browser

Ben je aan een nieuwe iPad toe of overweeg je om er een te kopen?
Dan is het nu hét moment om je 'oude' te schenken aan je oudere famillieleden. Zelfs als zij nog nooit een computer of iPad gebruikt hebben.
Cubigo is voor hen het ideale startprogramma.

ZorgAndersTV maakte er een filmpjer over

ONLINE buurten project iPad, da's straffe koffie
Hiermede wordt duidelijk wat het project Onlinebuurten inhoud

ONLINE buurten project iPad, da's straffe koffie from ZorgAndersTv on Vimeo.

Deel 2

In een tweede gedeelte doen wij verder met " Van alles en nog wat" en bespreken wij Nieuwigheden, weetjes.
Zoals: Roaming en Radio apps

De bedoeling is jullie interesse te wekken.
Wil je meer weten over de gegeven onderwerpen ? Of heb je meer uitleg nodig? Vraag het!

Jij beslist.
Jij vraagt wij draaien!

Het pdf-document hierover kan je
HIER

(= op ons forum) downloaden, bij documenten.

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor wie zich op ons forum reeds heeft geregistreerd én voorgesteld.

Deel 3 Tips

Enkele tips van Braveheart zoals:

• het maken van visitekaartjes in Pages
  • het aanmaken van e-mail aliassen in iCloud.

Meer uitleg over

• visitekaartjes in Pages kan je vinden op ons forum
  • E-mail aliassen wordt verplaatst naar volgende maand.

Vragen stellen

Heb je vragen? Wacht niet tot volgende maand maar breng ze mee naar het praatcafé! Wij doen - zoals gewoonllijk - een poging om je vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.

Praat er over!

Verslag en sfeerbeelden

Vrijdag 10 juli 2015, 14.00 uur.

Ondanks het schitterend weer verkozen velen hun namiddag bij ons door te brengen en niet ergens op een zonnig terrasje met de passende verfrissing.
Het beloofde weeral eens een interessante sessie te worden.
Tijdens het eerste deel van de samenkost werden we vergast door 2 vertegenwoordigers  van het OCMW, Marian en Roos, die ons op een professionele manier wegwijs maakten in de App die luistert naar de naam van CUBIGO.

Wat is en doet CUBIGO?
CUBIGO is een digitaal platform dat ouderen en zorgbehoevigen toestaat om langer zelfstandig te wonen. Het is een App die ontwikkeld werd door de Antwerpse Ondernemer Geert Houben. De App blijkt een succesverhaal te worden, want ook de Verenigde Staten van Amerika hebben er oor naar. Geert Houben opende met Aristoco alvast een kantoor in San Francisco.
Je leest er alles over met volgende link:

Na een korte pauze kwamen volgende Apple-onderwerpen aan bod.
Hierna een summiere opsomming:
* Eerst en vooral werden alle leden die registratie en of inlogproblemen hebben,  de mogelijkheid geboden,  om tijdens de pauze dit te bespreken met één van de aanwezige bestuursleden.
* Woensdag 9 september is er de jaarlijkse BBQ - Deelname kost €17. De muziek wordt verzorgd door DJ Martin Punk.
* Thema “Gratis voor niks”.  Hoewel heel veel Apps gratis worden aangeboden, moet er toch een prijs voor betaald worden: je privacy!
* Roaming: alles wat je moet weten over roaming. Het gebruik van simkaarten:  Belgische, lokale en internationale kaarten. Eveneens werd er gewezen op het gevaar ( hacking) van het gebruik Free WiFi!
* Kennismaking met allerlei programma’s en apps voor radio en muziek. Zoals Radio Plus, radio Belgium, Tunein, Google Play en  Apple Music.
* Aansluitend werd er bekeken hoe je mooie en eenvoudige visitekaartjes kan aanmaken met Pages, gevolgd door een overzicht van de verschillende afdrukmogelijkheden die er bestaan met Contacten, namelijk :
Adresetiketten, Enveloppen, Lijsten en Zakadresboek.
En dan last but not least: Flash Player van Adobe. Naar aanleiding van de recente heisa betreffende een lek in Flash Player werden de verschillende opties bekeken. Verwijder, Updaten of tijdelijk uitschakelen. Deze vergadering werd, zoals gewoonlijk, afgesloten met een passende natje op het terras van de Garve. Hoewel, sommigen verkozen liever een ijsje mèt slagroom!

voor sfeerbeelden kom je hier terecht

Onze vliegende reporter en fotograaf
Fernand