Hoofdthema

Wij proberen eens een ander concept uit met " Van alles en nog wat"

Kleine workshops
Nieuwigheden
Weetjes
Enz....

De bedoeling is jullie interesse op te wekken.
Wiilen jullie meer weten over de gegeven onderwerpen ? Of heb je meer uitleg nodig? Vraag het!

Jullie beslissen.
Jij vraagt wij draaien

De link om het pdf-document hierover  te downloaden vind je

ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgesteld

Vragenstelling

Vergeet zeker niet je vragen mee te brengen zodat je niet verder de maand moet doorbrengen  met een probleem waar misschien een eenvoudige oplossing voor bestaat.

Wij doen, zoals altijd, een goede poging om je vragen op te lossen.

Praat er over!

Kom je of kom je niet ?
Laat het ons weten via de reeds gekende Doodle link

Verslag en sfeerbeelden

Ondanks het warme weer waren wij samen met 26 personen waarbij weeral een paar nieuwelingen. Het viel mij op dat de dames beetje bij beetje ons als mannen aan het overvleugelen zijn. In het begin, spreek dan van drie jaar terug, waren ze met drie. Gelukkig dat de  dames die drempelvrees overwonnen hebben. Sommigen dachten dat we een mannenclubje waren, ook minder saai nu. Ik vind zelfs dat dames aandachtiger zijn dan mannen.

Nu ga ik over naar het verslag
Verschillende onderwerpen werden besproken onder het thema "Van alles en nog wat" met nieuwigheden, informatie en weetjes

• Iphoto vs Foto's
  • aanleggen folders, smartfolders enz..
  • Stokeerplaatsen  iCloud drive,Picasa,Google,enzovoort
  • Muziek in the Cloud. ( iTunes match, Google ...)
  • Het menu "Voorzieningen
  • Kennismaking met enkele Programma's (Mac OS) en Apps (iOS)
  • Voorstelling van enkele Programma's (Mac OS) en Apps (iOS)

Nog een klein uurtje was er over voor vragen staat vrij door de aanwezige leden.
Om 17 uur werd de bijeenkomst afgesloten.
Dan nog rustig met enkele leden in de cafetaria iets gedronken en zo zat onze dag er terug op.
Hopelijk tot de volgende vergadering ( o ja wij nemen wel geen vakantie) wij zijn er weer op 10-7-2015

Andre

Rechtzetting

Tijdens de uiteenzetting heb ik een foutje verteld:
Namelijk dat Airdrop enkel op de computer werkt en niet op de iPad(iPhone).

Deze fout heb ik gemaakt doordat ik zelf niet in het bezit ben van de nieuwere iDevices. Ik heb 'maar' een Ipad 3de gen en een iPhone 4S. Deze toestellen kunnen geen "Airdrop"

AirDrop wordt alleen ondersteund

• op de iPhone 5 of hoger,
  • iPad 4e generatie of hoger,
  • iPad mini eerste generatie of hoger en de
  • iPod Touch 5e generatie of hoger.
  • En op je Mac moet  je de juiste Bluetooth-versie hebben.
    Ga hiervoor naar het Apple-menu > Over deze Mac > Systeemoverzicht > Bluetooth. Controleer of bij LMP-versie 0x6 staat. Latere versies betekenen dat je een Mac hebt, die een oudere Bluetooth-versie ondersteunt.