14 aug

Vakantieperiode ? Niet voor ons.

Wij doen, zoals altijd, gewoon verder.

Wij als senioren zijn toch altijd met verlof

En daarbij nu op reis gaan kan zo vermoeiend zijn ;-)

Kom je of kom je niet ?
Laat het ons, zoals gewoonlijk, weten via onze Doodle link

BBQ Inschrijvingen

Wij starten onze bijeenkomst met de inschrijvingen voor deze BBQ.
Onze secretaresse Viviane zal je inschrijving noteren en je betaling ontvangen zodat zij een gezamelijke lijst kan overhandigen aan De Garve.

Vul dan zelf ook de Doodle-link aan met je gegevens.

Ben jij op deze dag niet aanwezig dan zijn er nog 2 mogelijkheden:
1.
Tot 1 sep kan je zelf naar de Garve gaan en daar je betaling uitvoeren.
2.
Stort het nodige bedrag  op mijn Rekeningsnummer : IBAN BE96 0000 9008 4405, met de vermelding van de namen en ik regel het verder voor jou ter plaatse
Stuur mij een mail dienaangaande en vul ook in dit geval de Doodle-link in

Wacht hiervoor niet te lang,

Het aantal plaatsen is beperkt!

Hoofdthema

iLife & iWork.
Wat is dat, wat kan dat en wat kost dat? ➨ Een overzicht mèt voorbeelden.

☞ Vervolgens de verderzetting van de keynote van vorige week,

☞ iCloud. aliassen aanmaken in Mail.

☞ iDevice: zachte of harde reset en wat doe ik als ik mijn iDevice wil verkopen?

De link om het pdf-document hierover  te downloaden vind je
binnenkort HIER
ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgesteld

Wij houden een babbel

Vergeet zeker niet je vragen mee te brengen zodat je niet verder de maand moet doorbrengen  met een probleem waar misschien een eenvoudige oplossing voor bestaat.

Wij doen, zoals altijd, een goede poging om je vragen op te lossen.

Praat er over!

Verslag & Sfeerbeelden

Verslag 14 augustus 2015

Ondanks de verlofperiode, ondanks die hitte, ondanks de crisis, mochten we terug rekenen op een 26-tal enthousiaste ASB’ ers voor onze maandelijkse bijeenkomst
Er waren ook een paar nieuwe gezichten te bespeuren.
De nieuwe tafel/stoelen schikking werd met een algemene -ja- goedgekeurd.

Tijdens het eerste deel van de namiddag, en ook tijdens een groot deel het tweede gedeelte werd aandacht besteed aan volgende punten.
1. Betekenis en historie van iOS en OS X.
2. Het aanmaken van een e-mail alias in de cloud.
3. Terughalen van “weggegooide” bestanden in de cloud.
4. Waar staat iWork & iLife voor. Verklaring met voorbeelden.
5. Een iPhone, iPad of iPod touch opnieuw opstarten.
6. Wat als een iPhone, iPad of iPod touch niet reageert of niet kan worden ingeschakeld?
7. Wat moet je doen voordat je een iPhone, iPad of iPod toch verkoopt of weggeeft?
8. Om af te sluiten werd de functie en de mogelijkheden van bladwijzers in Safari nog eens grondig uit de doeken gedaan.
Bijzondere aandacht werd aandacht aan de Favorietenbalk en het Bladwijzermenu.

Zoals dus eerder geschreven werd en na de pauze duchtig verder gedebatteerd.
Omstreeks 17 uur werd er dan verzameling geblazen in de cafetaria. Maar eerst werden alle handen uit de mouwen gestoken om de zaal terug in zijn originele staat te brengen.
Onder de “plakkers” waren er enkele leden van het dagelijks bestuur. Er werd een motie besproken die tijdens de eerstkomende bestuursvergadering op tafel wordt gegooid.
Het zit namelijk zo: het kan niet langer aanvaardbaar zijn dat sommige bestuursleden van het Apple Senioren Brugge zich tooien met een androide-mobiele telefoon!
Hetzij een Nokia, een Samsung, een Huawei,… het maakt niet uit.
Dit is dus not done!
Daarom zal er aan de schatbewaarder een verslag worden opgevraagd naar de financiële solvabiliteit van de vereniging.
Indien die positief is zal worden overgegaan naar een aankoop van de nodige iPhone’s voor alle bestuursleden.
Er werd zelfs gesuggereerd om te wachten met deze aankoop tot na de lancering van de iPhone 6c.
En ja, waarom ook niet hé.:)

Varsenare, 1 april 2017

en onze sfeerbeelden van deze dag vind je  hier