Maandelijkse bijeenkomsten

Elke tweede vrijdag van de maand wordt er een ledenbijeenkomst gehouden in het LDC De Garve, Pannebekestraat 33 te Brugge.
Wij noemen dit het "Apple praatcafé" met een babbel over Macweetjes, Apple programma's, iPad, iPhone, probleempjes en oplossingen.

De vergaderzaal van het DC is pas toegankelijk vanaf 13u45. Dit laat het bestuur toe om de zaal in te richten.

Al wie vroeger aanwezig is kan plaatsnemen in de ruime cafetaria. Je kan er ondertussen reeds wat drinken en surfen. Het paswoord voor de wiFi is: ocmw8dgpublic

Reeds bij de ingang van de vergaderzaal zullen de aanwezigheidslijsten worden ingevuld en aangepast.
Om 14u starten wij de uiteenzetting waarbij wij ons houden aan een vast schema.

In principe starten wij met een inleiding of een onderwerp dat aangekaart en verder besproken wordt. Hierna spreken wij tijdens het eerste deel over iOS en na de pauze (+/-15u30) volgt omstreeks 15u45 het tweede deel met aandacht voor Mac OS.

Op deze manier bieden we de mogelijkheid:

- aan niet-Mac OS-gebruikers om te kiezen of zij al of niet het tweede deel wensen bij te wonen (wie weet krijgen ze de smaak te pakken om zich een IMac of een MacBook aan te schaffen)
- aan niet-IOS gebruikers om te kiezen of zij al of niet het eerste deel wensen bij te wonen  (wie weet krijgen ze de smaak te pakken om zich een iPad aan te schaffen).

Na elke gedeelte zijn de leden aan het woord met hun vragen, problemen en oplossingen.

Omstreeks 17u wordt de bijeenkomst afgesloten.

Inschrijvingen

Om organisatorische redenen is het gemakkelijk als we weten hoeveel mensen er naar het praatcafé komen. Ook jij kan dan op voorhand zien wie er die dag aanwezig zal zijn.
Om dat te verwezenlijken maken wij gebruik van een extra link via Doodle.
Deze Doodle link wordt telkens vermeld bij de betreffende data

Om een beter overzicht te hebben, werd het uitzicht van deze Doodle lichtjes veranderd.

Je kan  aangeven of je komt of niet en aanduiden welk bestuurssysteem je hebt of naar welk bestuurssysteem je interesse uitgaat.
Nieuw bijgevoegd is de kolom “Forum registratie” Wij hebben er deze kolom bijgevoegd om onze administratie te vergemakkelijken
Hier vermeld je of jij reeds geregistreerd op ons Applelforum
PS: Daar ons lidmaatschap gratis is en wij het ook zo willen houden, is een registratie op Appleforum zeer gewenst.

Wil je meer weten over het gebruik van Doodle, lees dan hier verder.

Middagmaal

1ste mogelijheid
Dit is je maaltijd gebruiken ter plaatse in LDC De Garve.
Je moet er dan wel zijn om 11u45 en op voorhand betalen. De betaling voor de maaltijden gebeuren de maandag- of dinsdagvoormiddag voor de week.
Je doet dit dus best als je daar bent voor de volgende maand.
Of desnoods neem je contact op met iemand van het ASB-bestuur

Een menu bestaat uit soep, een hoofd- en nagerecht en een drankje. Op aanvraag kan er ook een dieetmaaltijd bekomen worden.

Prijzen (drankje inbegrepen) 6€ en voor niet-Bruggelingen 6,50 €
Hier kan je klikken voor de meest recente menukaart.

2de mogelijkheid
In het centrum van Brugge (nabij het Astridpark) vind je het restaurant "Pas Partout"
Dit is een sociaal restaurant uitgebaat door Sobo dat werkt met langtijds werlozen.
Ook hier kan je goed eten aan een zeer schappelijke prijs:
een dagschotel 8,50 €

Alle verdere info
website

3de mogelijkheid

Op 200 m van ons vergaderlokaal bevindt zich eveneens een broodjeszaak.
Hier kan je gerust verschillende soorten belegde broodjes bekomen om je grote honger te stillen

4de mogelijkheid

Brugge telt zovele restaurants en snackbars. Keuze genoeg
Kijk maar eens bij Resto.be