Verslag en Sfeerbeelden

Op 10 juni namen 21 leden deel aan het maandelijks praatcafé.

De secretaris nam het woord om de leden te verwelkomen, de voorzitter te verontschuldigen, het bestuurslid te danken die in zijn eentje de zaal had klaar gezet, zonder te weten hoeveel volk we konden verwachten.  Immers de Doodle die op onze website staat kon niet worden ingevuld omdat de server van onze website plat lag.  En uiteraard werd er verwezen naar de Open Deur van De Garve op 18 juni waar alle leden van harte welkom zijn.

Een voorzitter afwezig.  Dat heeft enkele gevolgen, zoals de vraag ... komt er wel volk opdagen.  Een twintigtal leden hadden er blijkbaar vertrouwen in.  De voorzitter ook, want hij had aan een lid en een bestuurslid gevraagd om het eerste deel van de vergadering voor hun rekening te nemen.

Frank beet de spits af en daar verdient hij alle respect voor.  Want zeg nu zelf, voor het eerst spreken voor een publiek, dat is geen sinecure. Maar hij deed het toch maar en daarvoor ... bravo!

Frank zijn presentatie was driedelig:

- hij gaf ons tips voor een lenteschoonmaak voor onze Mac

- hij lijstte een aantal Apps op voor iPhone en iPad die handig zijn voor op reis

- én hij liet ons meekijken hoe hij een citytrip voorberid op zijn iPad.

Frank beantwoordde prompt de vragen die daarrond werden gesteld en enkele leden speelden daar aardig op in vanuit hun eigen ervaring.  Schitterend deze manier van 'kennis delen' die laat vermoeden dat er nog meer leden bereid zullen zijn om het voorbeeld van Frank te volgen en in de toekomst hun kennis met ons te delen met de micro in de hand.

Eén van de leden werd door de secretaris zelfs uitgenodigd - of uitgedaagd ?  - om alle scan-Apps die hij op zijn iPad heeft uit te testen en op een van de volgende ledenvergaderingen zijn ervaringen te delen.

Ook nu weer zal de voorzitter een link naar de presentatie op de website van ASB plaatsen, meer bepaald op de datum van de bijeenkomst.  De presentatie zal op het Apple Forum van Seniorennet staan en is toegankelijk voor wie geregistreerd is op het Apple Forum.

Zoals aangekondigd gaf de secretaris een korte initiatie over Pinterest. Zij mocht daarvoor een beroep doen op Johny die bereid was om zich ter plekke te registreren, een aantal 'borden' te kiezen en een aantal (bekende) pinners te volgen.

Het was de bedoeling om na de pauze de vraag van een lid te behandelen over 'hacken'.  Wegens afwezigheid van de vraagsteller wordt dit punt naar de volgende bijeenkomst verwezen.  Net zoals dat vorige maand het geval was hebben de leden - tafelgenoten onder elkaar - dan maar hun probleempjes besproken en opgelost.

Oh ja, er was ook een fotograaf aanwezig die sfeerbeelden (*) nam voor een presentatie op de Open Deur van 18 juni.  Hij liet zich vol lof uit over onze manier van werken en kennis delen. Volgende maand mogen we - net als vandaag - opnieuw één of meerdere nieuwe leden verwelkomen.

Noteer alvast de datum van ons volgend praatcafé in uw digitale agenda: vrijdag 10 juli in DC De Garve.

van uw ASB reporter van dienst
vivapo

(*) we hebben jammer genoeg geen eigen sfeerbeelden maar hopen dat we binnenkort enkele foto's uit het archief van De Garve hier kunnen plaatsen.

10 juni 2016

Wij doen nog eens verder met het concept
" Van alles en nog wat"

10 goede reisapps voor iPad en iPhone
Wat meer info over Pinterest

De bedoeling is jullie interesse op te wekken.
Wiilen jullie meer weten over de gegeven onderwerpen ? Of heb je meer uitleg nodig? Vraag het!

Kom je of kom je niet ?

Laat het ons, zoals gewoonlijk, weten via onze Doodle link

Denk er aan

Opendeurdag in De Garve
Met deelname van onze ASB

Over deze uiteenzetting zijn de documenten klaar en  kun je ze  downloaden.

je pdf-documenten downloaden
HIER
op ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgestelddit reeds

Traditioneel houden wij ruimte vrij voor vragenstelling en een babbel. Onder deskundige begeleiding kan men hier ontdekken hoe je je Apple computer of iDevices slim kunt gebruiken. In een ongedwongen sfeer kunnen ervaringen uitgewisseld worden tussen de deelnemers.

Maak kennis met mekaars deskundigheid. Groot of klein.
Samen met andere gebruikers kan je programma’s of apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.

Vergeet ook deze keer niet jullie vragen mee te brengen waarop we jullie hopelijk een afdoend antwoord op kunnen geven. Je moet ook geen schrik hebben om deze vraag in groep te stellen want daarmee kunnen we misschien anderen ook weer verder helpen.

Dit alles onder ons motto: Deel je kennis

Let op: het Apple Praatcafé is geen cursus