Afscheid van een Vriend

Op 20 januari werd onze vriend Fernand, alias Braveheart in intieme kring begraven.
Wij respecteerden deze wens van de famillie.

Om tegemoet te komen aan de vraag van onze leden beginnen wij onze bijeenkomst met een sereen "In memorium Fernand", waarbij de deelnemers ook hun medeleven kunnen betuigen in een rouwregister dat nadien aan de familie zal overhandigd worden.

Kom je?
of kom je niet?

Geen angst, het zal er op de vergadering niet zo hevig aan toegaan als op deze afbeelding, wel integendeel.

Je kan uw aanwezigheid melden, zoals gewoonlijk, via onze Doodle link

Hoofdthema

Een van onze motto's is: u vraagt wij draaien

Wij passen dit dan ook toe " Het installeren van een nieuw Apple Device en overzetten van data

Vervolgens bespreken wij

• hoe het zit met al die paswoorden
  • wat doet google met onze gegevens
  • enkele (nieuwe) apps

Download link

De link om het pdf-document hierover  te downloaden vind je
op ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgesteld

Wij houden een babbel

In ons tweede gedeelte ruimte voor vragenstelling en een babbel. Onder deskundige begeleiding kan men hier ontdekken hoe je je Apple computer of iDevices slim kunt gebruiken. In een ongedwongen sfeer kunnen ervaringen uitgewisseld worden tussen de deelnemers.

Maak kennis met mekaars deskundigheid. Groot of klein.
Samen met andere gebruikers kan je programma’s of apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.

Met andere woorden uitgedrukt
“Deel je kennis”

Let op: het Apple Praatcafé is geen cursus

Verslag en sfeerbeelden

Binnengekomen bericht via Facebook:

Vrijdag was het terug praat café, met een prachtige eervolle herdenking van onze vriend Fernand. Joost heeft dat prachtig gedaan, Fernand u zult tevreden meegekeken hebben , Joost heeft zijn best gedaan,'t was niet gemakkelijk voor hem.Bedankt Joost voor deze prachtige nagedachtenis Fernand blijft in ons hart.

Monique de Lille

Verslag

Op 12 februari namen 35 leden deel aan het maandelijks praatcafé dat wel even anders was.

Vooraleer de klassieke agenda werd aangevat namen we in alle sereniteit afscheid van Fernand Soete - ook bekend onder zijn schuilnaam Braveheart - die ons recent ontvallen is door een ongeval.

Zijn partner en enkele van hun vrienden hielden er aan om dit afscheid bij te wonen

Als eerbetoon had onze voorzitter voor een In Memoriam gezorgd, Braveheart waardig.

In stilte betuigden de aanwezigen hun respect voor Fernand.

tijdens de daaropvolgende pauze was er voldoende tijd om herinneringen aan Fernand, zijn kennis en zijn dienstbaarheid op te halen. Wie dat wenste kon het rouwregister tekenen.

Na de pauze had de voorzitter het over

- het overbrengen van data naar een nieuwe computer

- paswoorden

- google.

Zoals gewoonlijk is er van deze uiteenzetting een presentatie beschikbaar op het Apple Forum.

Tenslotte deed de voorzitter een warme oproep tot de aanwezigen om zelf de inhoud van de maandelijkse bijeenkomsten te helpen bepalen.  Dit kan door te reageren op de presentatie van deze maand - kritische opmerkingen zijn altijd welkom -  maar ook door vragen te stellen en de interesses aan te geven.  Wie daarenboven zelf informatie wil delen is van harte welkom om het Apple Forum te helpen voeden.  Dat geldt trouwens ook voor het verwelkomen van nieuwe leden op het Forum. We vormen immers sàmen de Apple Senioren Brugge!

Noteer alvast de datum van ons volgend praatcafé in uw digitale agenda: vrijdag 11 maart in DC De Garve.

van uw ASB reporter van dienst
vivapo

Sfeerbeelden via deze link