Hoofthema

In eerste instantie gaan wij het hebben over YouTube
Kijken, zoeken, inloggen, abonneren, ondertiteling zijn reeds enkele begrippen die wij gaan behandelen

Verder bekijken wij enkele zaken die specifiek zijn aan OS X zoals "Snelle weergave of Quickview"

In een volgend gedeelte bekijken wij enkele nieuwe Apps voor iOS

Kom je of kom je niet ?

Laat het ons weten,
pak je koffers
en kom af.

Zoals gewoonlijk, kan je dit doen via  onze Doodle link

Over deze uiteenzetting is er een document in de maak.
Van zodra deze klaar is kun je het downloaden.

De link om deze pdf-documenten  te downloaden vind je
HIER
op ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgestelddit reeds

Wij houden een babbel

Traditioneel houden wij ruimte vrij voor vragenstelling en een babbel. Onder deskundige begeleiding kan men hier ontdekken hoe je je Apple computer of iDevices slim kunt gebruiken. In een ongedwongen sfeer kunnen ervaringen uitgewisseld worden tussen de deelnemers.

Maak kennis met mekaars deskundigheid. Groot of klein.
Samen met andere gebruikers kan je programma’s of apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.

Vergeet ook deze keer niet jullie vragen mee te brengen waarop we jullie hopelijk een afdoend antwoord op kunnen geven. Je moet ook geen schrik hebben om deze vraag in groep te stellen want daarmee kunnen we misschien anderen ook weer verder helpen.

Dit alles onder ons motto: Deel je kennis

Let op: het Apple Praatcafé is geen cursus

Verslag

Op 8 april namen 31 leden deel aan het maandelijks praatcafé. In onderstaand blokje vind je enkele sfeerbeelden.

De voorzitter startte met een aantal indringende vragen als:

• heb je de presentatie van de vorige bijeenkomst ondertussen bekeken?
  • heb je in die presentatie doorgeklikt op de linken voor meer informatie?
  • heb je die sites ondertussen bezocht en geoefend?
  • als je op deze drie vragen minstens één keer 'ja' hebt geantwoord: heb je écht geen vragen om bijkomende toelichting?

De voorzitter verwonderde er zich immers over dat hij sinds de vorige bijeenkomst geen vragen voor bijkomende toelichting had ontvangen.

Ter verduidelijking.  Na iedere ledenvergadering plaatst de voorzitter een link naar die presentatie op de website van ASB, meer bepaald op de datum van de bijeenkomst.  De presentatie staat op het Apple Forum van Seniorennet en is toegankelijk voor wie geregistreerd is op het Apple Forum.

Dit geldt dus ook voor de bijeenkomst van 8 april. De voorzitter nodigde de aanwezigen ook nu weer uit om te reageren op de presentatie ter voorbereiding van de bijeenkomst van 13 mei.
Hij benadrukte dat ook kritische opmerkingen welkom zijn.
Deelnemers die vragen durven stellen en interesses kenbaar maken helpen mee de inhoud van de maandelijkse bijeenkomsten bepalen.

Tijdens en na de pauze ontstonden er geanimeerde gesprekken tussen tafelgenoten.  Vraag en antwoord wisselden zich af aan alle tafels.  Delen van kennis is meer dan luisteren naar de spreker en kijken naar het grote scherm.  We zijn er ons niet van bewust dat ieder van ons wel iets weet wat onze buur nog niet weet.

Noteer alvast de datum van ons volgend praatcafé in uw digitale agenda: vrijdag 13 mei in DC De Garve.

van uw ASB reporter van dienst
vivapo

Sfeerbeelden