8 juli 2016

Vakantieperiode ?
Niet voor ons.
Wij doen gewoon verder.
En nu op reis gaan kan zo vermoeiend zijn ;-)

Hoofdthema

Als hoofdthema gaan wij het hebben over Scannen in iOS. het gedeelte over onze oude schoendoos met foto's en het catologiseren van je foto's. wordt verplaatst naar volgende maand

Verder gaan met het concept "Van alles en nog wat"
Ilegale foto's - Alarmmeldingen -
Navigatie Apps - Widgets

Denk er aan !

Kom
Ik kom
Ik kom niet
Ik kom misschiens toch
ASB

Laat het ons, zoals gewoonlijk, weten via onze Doodle link

En dan heb je nog onze BBQ op 8 sep
Inschrijving en betaling kan je tijdens de pauze op 8 juli en 12 aug

Alle verdere info vind je hier

Binnenkort  zijn de documenten over deze uiteenzetting ter beschikkingen  en kun je ze  downloaden.

je pdf-documenten downloaden
Kan je HIER
op ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgestelddit reeds

Deel je kennis

Traditioneel houden wij ruimte vrij voor vragenstelling en een babbel. Onder deskundige begeleiding kan men hier ontdekken hoe je je Apple computer of iDevices slim kunt gebruiken. In een ongedwongen sfeer kunnen ervaringen uitgewisseld worden tussen de deelnemers.

Maak kennis met mekaars deskundigheid. Groot of klein.
Samen met andere gebruikers kan je programma’s of apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.

Vergeet ook deze keer niet jullie vragen mee te brengen waarop we jullie hopelijk een afdoend antwoord op kunnen geven. Je moet ook geen schrik hebben om deze vraag in groep te stellen want daarmee kunnen we misschien anderen ook weer verder helpen.

Dit alles onder ons motto: Deel je kennis

Verslag en Sfeerbeelden

18 leden ondertekenden de aanwezigheidslijst.  We telden er echter 24, inclusief een iPad-gebruiker van vijf jaar (die zijn oma vergezelde, 't is vakantie moet je weten...).

De voorzitter had positieve signalen opgevangen over de vorige bijeenkomst waarop hij zelf afwezig was.  Hij dankte iedereen die een steentje had bijgedragen tot het welslagen van deze ledevergadering.

Vandaag nam hij het eerste deel van de presentatie voor zijn rekening. Hij herinnerde aan de jaarlijkse Barbecue van LDC De Garve voor leden en hun partner. Inschrijven kon vandaag en op 12 augustus bij het ASB-secretariaat of - op andere momenten - aan het onthaal van LDC De Garve.  Wie wil deelnemen wordt echter uitgenodigd om ook de Doodle in te vullen die op de website van ASB staat.  Op die manier is het voor iedereen duidelijk wie ingeschreven is en betaald heeft (15 euro/persoon).

De voorzitter gaf een paar tips bij het maken van een Keynote en waarschuwde ondermeer voor de gevolgen van het gebruik van foto- en filmbeelden van derden op FB-profielen, websites en blogs. Vervolgens gaf hij het woord aan Roland Van Heyste die op een humoristische én interessante wijze zijn ervaringen deelde omtrent een aantal scan-Apps die hij op zijn iPad heeft uitgetest. Roland kreeg hiervoor een klein uur toebedeeld en opende de poort voor een vervolg. Zit het gebruik van foto-programma's in de pheiplijn vraagt uw verslaggever zich af.

De presentatie zal zoals gewoonlijk op het Apple Forum van Seniorennet worden geplaatst en toegankelijk zijn voor wie geregistreerd is op het Apple Forum. Een link naar die presentatie zal daarenboven op de website van ASB voorhanden zijn.

Roland maakte van de gelegenheid gebruik om Joost uitdrukkelijk te danken voor de tijd en de energie die hij investeert in de maandelijkse presentaties en het up-to-date houden van het Apple Forum en de ASB-websites. Hij herhaalde de oproep van de voorzitter naar alle leden toe om kennis te delen. Heb je ervaringen met het gebruik van Apps, déél het, kom uit je pheip, liet hij zien en horen.

Na de pauze werd er in een gemoedelijke sfeer nog wat verder nagepraat.

Noteer alvast de datum van ons volgend praatcafé in uw digitale agenda: vrijdag 12 augustus in DC De Garve.

van uw ASB reporter van dienst
vivapo