Hoofdthema

Deze keer bespreken wij het nieuwe iOS 10.
Daar dit een tamelijk uitgebreid thema wordt doen wij dit in verschillende delen.
Vandaag Deel 1: Algemeenheden en Safari

Verder behandelen wij ondermeer: berichten, bewerken pdf, enz..

En... kom je?

Of lukt het je niet ?
Laat het ons weten
via onze Doodle link

pdf-file over de uiteenzetting

je pdf-documenten
Kan je hier downloaden
op ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgesteld

Deel je kennis

Traditioneel houden wij ruimte vrij voor vragenstelling en een babbel. Onder deskundige begeleiding kan men hier ontdekken hoe je je Apple computer of iDevices slim kunt gebruiken. In een ongedwongen sfeer kunnen ervaringen uitgewisseld worden tussen de deelnemers.

Maak kennis met mekaars deskundigheid. Groot of klein.
Samen met andere gebruikers kan je programma’s of apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.
Vraag gewoon eens aan je buur welke Apps hij op zijn iDevice staan heeft

Vergeet ook deze keer niet jullie vragen mee te brengen waarop we jullie hopelijk een afdoend antwoord op kunnen geven. Je moet ook geen schrik hebben om deze vraag in groep te stellen want daarmee kunnen we misschien anderen ook

Verslag en sfeerbeelden

Vandaag vond de laatste bijeenkomst plaats van de Apple Senioren Brugge in 2016.  Wat een mooie afsluiter. We mochten liefst vier nieuwe deelnemers verwelkomen.  Daarnaast waren er nog eens 23 actieve leden, en dat mag je letterlijk nemen.  Het viel mij op hoeveel interactie er was tussen de voorzitter en de aanwezigen tijdens Joost’s uiteenzetting, maar ook tussen de leden onderling tijdens en na de pauze.

Sinds de vorige bijeenkomst van ASB (14/10) is ons opnieuw een lid ontvallen: Ivan Landuyt.

Met deze droeve mededeling startte de presentatie die de voorzitter had voorbereid.  De grootste aandacht ging naar nieuwigheden van iOS 10 (voor iPad en iPhone), meer bepaald de Algemeenheden en Safari.  Verder werd ook aandacht besteed aan o.m. Berichten en het Bewerken van een pdf.

We maakten een afspraak voor de eerstvolgende ledenbijeenkomst die een feestelijke bijeenkomst wordt, d.w.z. zonder presentatie maar mét een hapje en een drankje om het nieuwe jaar in te zetten. TIJDIG inschrijven is echter de boodschap.  Op de pagina “praatcafé 13/1/2017" vind je één van de volgende dagen de Doodle om je hiervoor in te schrijven.

Op deze bijeenkomst zal er verslag worden uitgebracht over de werking van ASB in 2016 en de plannen voor 2017.  Ik mag nu al een tipje van de sluier oplichten.

Het Bestuur besliste (vanochtend) dat:

- deelname aan het maandelijks ASB praatcafé ook in 2017 GRATIS blijft

- voor de leden die zich hebben geregistreerd op het Apple Forum op Seniorennet (uiterlijk vanaf hun tweede deelname)

- deelname aan de nieuwjaarsviering op 13/1/2017 GRATIS is voor de geregistreerde leden die in 2016 deelnamen aan een ASB praatcafé

- en zes euro alle andere deelnemers.

Namens het bestuur van ASB wenste de voorzitter iedereen vreugdevolle eindejaarsdagen.

N.B. Sfeerbeelden volgen volgende week

Voor verslag: Viviane.