Hoofdthema

Deze keer gaan wij het hebben over het gebruik van Keynote, de Mac versie van Powerpoint. (Keynote is zowel beschikbaar in Mac OS als bij iOS)
Wij doen aan de hand van de een reeds gemaakte Keynote " Apple watisdatte?"

Ondertussen kan je  reeds de handleiding van Keynote eens bekijken of dowloaden
Deze van Applesupport
Deze via Gebruikershandleiding.com
Wil je deze uitdrukken dan zijn het wel 257 pagina's

De bedoeling is jullie interesse op te wekken.

Wiilen jullie nog meer weten over Keynote ? Of heb je meer uitleg nodig? Vraag het!

Tevens gaan wij het ook hebben "Zoek mijn vrienden" applicatie welke standaard is geïnstalleerd op je iDevice. Veel mensen gebruiken de app niet omdat ze niet weten hoe deze gebruikt moet worden en wat de mogelijkheden zijn.

Kom je ?

Of kom je niet
Laat het ons weten via onze Doodle link

pdf van de uiteenzetting

De documenten over deze uiteenzetting ' Zoek mijn vrienden' zijn ter beschikkingen  en kun je  downloaden.

je pdf-documenten
Kan je hier downloaden
op ons forum bij documenten

Denk er aan dat deze link enkel te bereiken is voor de registreerden welke die zich ook hebben voorgestelddit reeds

Deel je kennis

Traditioneel houden wij ruimte vrij voor vragenstelling en een babbel. Onder deskundige begeleiding kan men hier ontdekken hoe je je Apple computer of iDevices slim kunt gebruiken. In een ongedwongen sfeer kunnen ervaringen uitgewisseld worden tussen de deelnemers.

Maak kennis met mekaars deskundigheid. Groot of klein.
Samen met andere gebruikers kan je programma’s of apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.
Vraag gewoon eens aan je buur welke Apps hij op zijn iDevice staan heeft

Vergeet ook deze keer niet jullie vragen mee te brengen waarop we jullie hopelijk een afdoend antwoord op kunnen geven. Je moet ook geen schrik hebben om deze vraag in groep te stellen want daarmee kunnen we misschien anderen ook

Verslag

26 leden van ASB trotseerden het warme nazomerweer om deel te nemen aan de maandelijkse ledenvergadering.

Zij hebben het zich niet beklaagd want ze kregen twee voor de prijs van één.
Wat ik hiermee bedoel? Joost gaf een keynote-presentatie, ja dat doet hij wel meer.
Het bijzondere echter daaraan was dat hij van deze presentatie gebruik maakte om zowel uitleg te geven over de mogelijkheden en beperkingen van ‘volg vrienden’ als over de mogelijkheden van het Apple programma keynote.

Als keynote-gebruiker heb ik heel veel bijgeleerd.  Maar ook leden die nog nooit een keynote hebben gemaakt zullen na vandaag wellicht de smaak te pakken hebben om het eens uit te testen.  Er was zelfs iemand in de zaal die ter plekke reeds een korte keynote heeft gemaakt met zijn iPad.  Al moet het gezegd dat de mogelijkheden van Keynote-App op de iPad en de iPhone niet alle mogelijkheden hebben van een keynote op een iMac of iBook.

Over de toepassingen van ‘Zoek Vrienden’ en ‘Zoek iPhone’ kunnen we eens glimlachen maar er zijn zeker een aantal gezinssituaties waarin deze toepassingen waardevol kunnen zijn.

Wie afwezig was kan te gelegener tijd alles nog eens nalezen op het Apple Forum.

Tip: test alles eens uit; je hebt er een maand lang de tijd voor.  En heb je nog vragen, dan kunnen wij proberen om die te beantwoorden op de ledenvergadering van oktober.

Nog even vermelden dat de volgende ledenvergadering plaatsvindt op vrijdag 14 oktober van 14u tot 17u in het DC De Garve.  In de voormiddag geeft Joost daar trouwens om 10u een uiteenzetting over werken met Apple, dit in het kader van de Digitale Week.

Ken je mensen die aan een tablet toe zijn en nog twijfelen of ze een iPad zullen aankopen … zend ze maar daarheen en ... kom gerust mee!

Voor verslag: Viviane