Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Eerste waarnemingen

De meeste veranderingen zitten onder de motorkap, waardoor je nou niet meteen de indruk hebt dat je hele Mac(Book) overhoop wordt gehaald.
Sterker nog: na installatie is het goed zoeken naar de nieuwigheden.

De software voor iMacs en MacBooks kruipt weer een tikkeltje dichter op iOS  door de toevoeging van twee bekende programma’s iPhones en iPads: iBooks en Kaarten. Die laatste zelfs met Flyover: een fotorealistische, interactieve 3D-ervaring waarbij je virtueel over een aantal steden kunt vliegen. Leuk, maar we hadden Google Earth natuurlijk al. En iBooks op de MacBook? De iPad is veel handiger voor het lezen van e-books.

Ook afgekeken van iOS: Meldingen. Ook die was al grotendeels aanwezig in zijn voorganger Mountain Lion, maar nu kun je ook nog eens direct reageren op je meldingen: een bericht beantwoorden, een FaceTime-videogesprek aannemen of een e-mail verwijderen zonder het mailprogramma te openen.
Ook handig: je aanmelden bij je favoriete websites, zodat je direct op de hoogte bent van bijvoorbeeld het laatste nieuws, sportuitslagen of veilingen.

De resterende veranderingen zijn subtieler.
De agenda is onder handen genomen en doet nu onder meer suggesties voor adressen en interessante locaties zodra je in het locatieveld begint te typen. Met Finder-tabbladen kun je je bureaublad overzichtelijk houden door meerdere Finder-vensters te combineren. En ook de webbrowser Safari is vernieuwd. Via de gedeelde koppelingen in de nieuwe navigatiekolom zie je hyperlinks die zijn gepost door mensen die je volgt op Twitter en LinkedIn.

Echt nieuw is iCloud Keychain. Gebruikersnamen en wachtwoorden van websites worden voortaan bewaard op de apparaten waarvoor je dat hebt ingesteld. Zo kunnen ze op elk apparaat worden bijgewerkt en automatisch ingevuld. Ook het gebruik van meerdere beeldschermen wordt beter ondersteund.

Het wordt dus afwachten en kijken wat wij . nog aan nieuwe zaken vinden

Kleine wijzigingen

 In launchpad is de achtergrond van de mappen niet langer voorzien van de 'linnen' achtergrond.Daarnaast zijn de folders nu ook doorschijnend

In het berichtencentrum zijn nu naast Twitter en Facebook ook knoppen voor Messages (Berichten) en LinkedIn toegevoegd.

AppStore geeft alle updates weer die de afgelopen 30 dagen zijn geïnstalleerd.