Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Airdrop Yosemite

Als onderdeel van de "continuïteit" introduceerde  Apple met Yosemite de nieuwe AirDrop.
Airdrop in is staat om tussen systemen met OS X 10.10 Yosemite en iOS 8, ​​bestanden uit te wisselen.

In de OS X Yosemite developer preview, werkt AirDrop vrijwel hetzelfde als in OS X 10.9 Mavericks, maar wordt nu uitgebreid naar iOS-apparaten. De nieuwe besturingssystemen laat de overdracht toe van bestanden van Mac-naar-iOS en vice versa.

Ondanks het gebruik van dezelfde naam, werd AirDrop gescheiden in twee versies; een voor iOS-to-iOS transfers en een voor Mac-naar-Mac. Dit maakte voor sommige het proces van het overdragen van bestanden een beetje verwarrend 

Met de nieuwe continuïteit functies ingebouwd in Yosemite en iOS-8,is gebasseerd op basis van de Bluetooth en Wi-Fi draadloze standaarden,
 Er bestaat wel software van derden dat bepaalde bestanden of ruwe data tussen de platforms kunnen wisselen, maar de nieuwe AirDrop is de eerste echt naadloos, systeem-brede oplossing. 

AirDrop kan worden geopend vanuit het menu Share Sheets op zowel iOS 8 en OS X Yosemite. De desktop-versie heeft ook een speciale venster in de Finder, net als de huidige implementatie in OS X 10.9 Mavericks. 

Zoals te zien in de video hierboven, de Share-knop te tikken in iOS roept het Share Sheets menu paneel, van waaruit gebruikers kunnen kiezen langs een file, foto, webpagina of andere activa via AirDrop, Mail, iTunes en meer te passen. 

In onze test hebben we ervoor gekozen om een ​​foto te dragen van een iPhone naar een Mac Pro. Hoewel we niet moeten opzetten of volledig een Bluetooth pairing-procedure, de apparaten waren niet in staat om elkaar te herkennen op de eerste paar pogingen. Schakelen van de iPhone Bluetooth in en uit het probleem hebben opgelost en het delen werkte perfect vanaf dat punt. 

We waren in staat om te sturen op meerdere foto's, webpagina's, PDF's en andere bestanden van iOS-naar-Mac, zowel met als zonder de OS X AirDrop venster actief in Finder. In tegenstelling tot de Mac-naar-Mac-transfers, eigenaars ingelogd op hun iCloud-account op een iOS-apparaat 8 en OS X Yosemite computer in staat om bestanden te delen zonder toestemming. Dit is geen verrassing gegeven andere functies, zoals telefoongesprekken en sms-berichten naar een Mac kan worden geschoven onder nieuw continuïteit OS van Apple. 

Het lijkt erop dat de toekomst AirDrop versie voor OS X onverenigbaar is met de huidige standaard, echter, zoals Yosemite biedt het een optie om 'Legacy AirDrop "met Macs Mavericks of ouder.
Het systeem kan niet dynamisch schakelen tussen de twee AirDrop versies, wat suggereert dat de "nieuwe" AirDrop werkt draadloze protocollen op een heel andere manier dan de vorige OS X. 

 Wanneer de definitieve versie uitkomt, verwachten we echter dat de functie operationeel zal zijn, met vertrouwde gebruikersinterface in het Finder-venster net zoals ze doen voor Mac-naar-Mac overdrachten bij Mavericks.