Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Handoff Yosemite

Een van de meer spannende functies waarmede dit jaar op de Worldwide Developers Conference gepronkt werd was Handoff, een stukje technologie waarmee OS X Yosemite herkent wat een gebruiker doet in een iOS-8 app en deze actie naadloos overdraagt naar Mac. 

Handsoff is een van de vier functies - naast sms, telefoontjes en Instant Hotspot - in Apple's volgende generatie OS X en iOS besturingssystemen  onder de gezaamlijke naam" continuïteit . "

Handoff op een Mac met OS X 10.10 Yosemite zal toezien op ale iOS 8 apparaten via Bluetooth. en synchronisatie in iCloud
Je Mac hoeft men niet te koppelen met een iPhone of iPad om het te aan te melden als een doel-apparaat. Het in de nabijheid zijn is voldoende voor gebruikers met een goed geconfigureerde Apple ID's. 

Zodra de Mac een verbinding met het iOS-apparaat ontdekt  gaat hij over naar een "luisteren"-modus totdat een geschikte oproep wordt ontvangen.
Zoals te zien in de video hierboven: de iPhone stuurt een oproep waarna Handoff een geschikte app opent,
Deze doet op zijn beurt een beroep op doet op de corresponderende OS X-versie 

Klikken op de Mac-side pop-up opent de app en transporteert de meest recente actie gegevens van de gebruiker van het iOS-apparaat. Zo kunnen gebruikers beginnen met het lezen van een webpagina op een iPad verder lezen waar ze gebleven waren op de Mac.