Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Een artikel om eens over na te denken 

MOET APPLE STOPPEN MET DE MAC?

Trash Mac 01

Apple wil overal de beste in zijn, ook in de toekomst. Moet het zich dan nog wel blijven richten op een ‘oud’ platform als de Mac?

Een opmerkelijkelijke column (€)  in The Wall Street Journal dit weekend. Tech-redacteur Christopher Mims betoogde dat Apple het beste kan stoppen met het maken van haar meest verfijnde merk ooit: de Mac.

Kortgezegd komt zijn betoog op het volgende neer: Apple wil in te veel dingen de beste in zijn, en gaat aan deze 'overstretch' ten onder. Want al ben je het grootste tech-bedrijf op aarde en heb je 193,5 miljard dollar op de plank liggen; je kunt niet in álles de beste zijn. Google heeft de zoekmachines, Android de advertisingplatforms en Apple wil de beste telefoons, tablets, computers, wearables, TV-kastjes en… een auto

Daarbij heeft Apple moeite met cloud computing; Apple Maps en iCloud hebben geen beste reputatie onder de kenners. Of het dan slim is om je te blijven focussen op een platform uit de vorige eeuw – de computer – is dan sterk de vraag. Zoals Mims het zelf verwoordt:

Lees hier verder