Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Apple Maps 10.9

De kaarten applicatie is zoals op de iPad, iPhone en iPod Touch vanaf nu ook beschikbaar in OS X Mavericks. Deze volledig nieuwe applicatie biedt je snel de mogelijkheid om locaties op te zoeken vanaf je Mac. Daarnaast is het mogelijk om een route te bepalen vanaf je Mac en deze vervolgens met behulp van de deelfunctie doorsturen naar je iDevice.Nieuw in Mavericks: De kaarten applicatie

Op je iDevice krijg je een melding dat er een route is gegenereerd, hierna wordt de kaarten applicatie geopend en kun je de route starten. Een bijzonder handige functie als je rustig je route wil bepalen op een groot scherm.

Uiteraard is het mogelijk verschillende opties te raadplegen binnen de applicatie, bijvoorbeeld het tonen van actuele verkeer informatie. Daarnaast kun je snel en eenvoudig de Standaard-, Hybride- en Satelliet weergave raadplegen.

Nieuw in iOS 7 en OS X Mavericks is de mogelijkheid om bladwijzers toe te voegen aan de kaarten applicatie. Hiermee kun locaties bewaren in de handige bladwijzermap. Deze kun je raadplegen naast de zoekblak, om een bladwijzer toe te voegen dien je eerst de locatie op te zoeken in de kaarten applicatie en vervolgens klik je op het i-icon. Selecteer hier vervolgens de optie ‘Voeg bladwijzer toe, onmiddellijk wordt de bladwijzer gesynchroniseerd met iCloud en kun je hem raadplegen op je iDevice of andere Mac.

Net zoals de iOS Applicatie ondersteund ook de OS X applicatie van Kaarten de 3D weergave. Deze kun je activeren door de satelliet weergave te selecteren en vervolgens te klikken op het gebouwen-icon. Uiteraard moet de stad wel de 3D-functie ondersteunen, hier vind je een overzicht van alle steden die op dit moment beschikbaar zijn in 3D.

kaarten1