Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Airdrop

Kan ik AirDrop met mijn computer gebruiken ?

AirDrop is één van de geweldige nieuwe functies van OS X Lion en hoger die een heel eenvoudige manier biedt om bestanden te delen tussen Macs die deze functie ondersteunen en waarbij Wi-Fi is ingeschakeld zonder verbinding te hoeven maken via het lokale Wi-Fi-netwerk.
Als u AirDrop wilt gebruiken in de Finder, kiest u Ga > AirDrop of drukt u op Shift-Command-R. In enkele seconden detecteert AirDrop automatisch alle andere Macs die ook over AirDrop beschikken en zich dicht bij uw Mac bevinden. Klik op het bureaublad (de achtergrond van uw scherm) of klik op Finder in het Dock om u ervan te verzekeren dat u zich in de Finder bevindt.
Opmerking: als u AirDrop niet ziet in het menu Ga of in de navigatiekolommen van het Finder-venster, biedt uw Mac geen ondersteuning voor deze functie. Macs met ondersteuning voor AirDrop in OS X Lion en hoger Als uw Mac in deze lijst voorkomt of nieuwer is dan de modellen die erin voorkomen, biedt deze ondersteuning voor AirDrop. MacBook Pro (eind 2008 of nieuwer)* MacBook Air (eind 2010 of nieuwer) MacBook (eind 2008 of nieuwer)* iMac (begin 2009 of nieuwer) Mac Mini (medio 2010 of nieuwer) Mac Pro (begin 2009 met AirPort Extreme-kaart, of medio 2010) * De MacBook Pro (17-inch, eind 2008) en de witte MacBook (eind 2008) bieden geen ondersteuning voor AirDrop.

Airdrop op niet-ondersteunde Mac

Met een simpel commando in Terminal kan je AirDrop aanzetten op iedere Mac. Om dat te doen kopieer je de zin hieronder, plak je die in Terminal en druk je daarna op de Enter-toets.
defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

Daarna moet je even je Finder herstarten, en omdat we toch al in Terminal zitten kunnen we dat net zo goed meteen daar doen. Natuurlijk weer hetzelfde recept, de zin hieronder kopiëren, plakken in Terminal en daarna Enter.
sudo killall Finder

Maar iets aanpassen wat we niet terug kunnen draaien, daar zijn we niet zo dol op. Mocht je dit uitgeprobeerd hebben, maar terug willen naar de 'oude' manier, ook dan is Terminal weer je vriend. Simpelweg hetzelfde commando, alleen nu de 1 aan het eind vervangen door een nul:
defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 0