Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

iBooks Mavericks

De iBooks applicatie is nieuw in OS X 10.9 Mavericks,
maar zeker niet nieuw in het leven van de Apple gebruikers. Wanneer je in het bezit bent van een iOS apparaat heb je vast en zeker al kennis gemaakt met de iBooks applicatie.

Via de iBooks applicatie kun je eenvoudig je boeken beheren, aanschaffen via de iBooks Store en zelfs boeken lezen. De iBooks applicatie vind je terug in je Dock of ‘Programma’s’ folder in Finder, bij het opstarten zie je onmiddellijk al jou aangekochte boeken op een rij.

Deze worden gegenereerd uit je iTunes en iCloud bibliotheek. Wanneer je op een boek dubbelklikt wordt deze geopend in een nieuw venster en kun je eenvoudig het boek lezen en bekijken. Bovendien kun je het boek in schermvullende weergave bekijken.

Net zoals in de iOS applicatie kun je eenvoudig markeringen, notities, bladwijzers, enzovoorts toevoegen. Via het vergrootglas in de navigatiebalk kun je snel zoeken in een boek of navigeren naar een bepaalde pagina.

Via de bibliotheek kun je snel al je boeken raadplegen via de ‘Alle boeken’ knop in de navigatiebalk. Daarnaast kun je ook boeken weergeven op auteurs, categorieën en de lijst weergave. Via de optie ‘Sets’ kun je zelf ‘folders’ aanmaken met al je favoriete boeken, via de plus-knop kun je eenvoudig een set aanmaken en via een sleep beweging plaats je jou gewenste boek in de desbetreffende set

In de iBook Store kun je eenvoudig een boek aanschaffen of een voorbeeldboek downloaden. Deze kun je vervolgens bekijken op je Mac of via je iDevice want het boek wordt onmiddellijk gesynchroniseerd met iCloud. Boeken die alleen bestemd waren voor de iPad zijn vanaf nu ook te bekijken op de Mac, klik hier voor een voorbeeld. Meer tips over de iBooks applicatie volgen snel hier op appletips.