Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

iCloud iBooks verwijderen uit je bibliotheek

Met behulp van de nieuwe iBooks applicatie in OS X Mavericks kun je snel en eenvoudig je boeken beheren en bekijken op je Mac. Via iTunes kun je eenvoudig je boeken synchroniseren met je iPhone, iPad of iPod Touch. Wanneer je boeken hebt gekocht in de iBooks Store is er nog een extra handige feature.

Via iCloud worden deze boeken automatisch gesynchroniseerd met je iDevices en Mac, deze boeken kun je in de OS X applicatie herkennen aan het wolkje bij het boek. Wanneer je deze boeken wilt verwijderen uit de lijst kan dit niet met behulp van de rechtermuisknop, hier moet je namelijk een andere procedure voor volgen, deze kun je hieronder terugvinden:

• Open de iBooks applicatie en open de iBooks Store
• Selecteer het tabblad ‘Uitgelicht’
• Klik op aankopen
• Plaats muisaanwijzer op boek tot het kruisje verschijnt

Vervolgens kun je op dit kruisje klikken om het boek te ‘verbergen’ hiermee wordt het boek niet volledige verwijderd, maar wel verborgen in jouw aankopen. Hierdoor zal het boek ook niet meer zichtbaar zijn in de iBooks applicatie op je Mac. Om de boeken weer opnieuw te tonen dien je ze te activeren via iBooks Store ▸ Account ▸ Verborgen aankopen ▸ Beheer ▸ Weergeven.

aankopenibooks