Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Apple & antiek

Wat gaat de tijd toch snel !

Apple bestempelt enkele van zijn eigen apparaten tot ‘antiek’ en ‘verouderd’. In juni wordt daarom de ondersteuning voor deze iPhones en Macs stopgezet.

Heb je ergens in een la nog een iPhone 3G of 3GS liggen, dan kan je die volgens Apple eigenlijk gewoon als museumstuk beschouwen. De smartphone-modellen krijgen vanaf 9 juni namelijk het stempel 'ouderwets' van de techreus uit Cupertino, meldt 9to5mac.

Trouwens zijn de iPhone 3G en 3GS zijn niet enige Apple-producten die antiek worden verklaard. Ook de 17 inch MacBook Pro uit 2009 en de iMac-modellen uit 2007 moeten eraan geloven. Wanneer een dergelijke status wordt uitgedeeld, biedt Apple geen ondersteuning en reparatieservice meer aan via Apple Stores en Premium Resellers voor de bewuste apparaten. Doorgaans gebeurt dit bij modellen die vijf tot zeven jaar oud zijn

Apple maakt overigens onderscheid tussen ‘antiek’ en ‘verouderd’. Producten die als antiek zijn aangeduid, kunnen in Cupertino en Turkije nog wel gerepareerd worden, mits ze in één van deze regio’s gekocht zijn. Afgezien daarvan is het met Applecare nog mogelijk om twee jaar in aanmerking te komen voor onderdelen en service.
Online houdt Apple zo een lijst bij