Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Waar kopen?

Enkele Winkels

iUsed Store

Is een van de diensten die 2de hands aanbieden is. De  Apple producten die zij aanbiedenkomen van bedrijven welke hun gebruikte Macs inruilen wanneer deze vervangen worden door nieuwere types. De gebuikte Macs worden iUsed grondig getest op hardware problemen, schoongemaakt en voorzien van een ‘schone’ OS X installatie.
 ‘niet goed geld terug’ garantie. is gedurende 14 dagengeldig en op de producten heb je (slechts) tussen de 3 en 12 maanden garantie.

Apple Store
Bij hun noemt dit gereviseerde hardware. Ook hier kan je koopjes doen 

Tweedehands Mac

http://www.tweedehandsmac.nl

 2de hands aankopen

Iedereen weet wel dat Apple producten van hoge kwaliteit zijn en lang mee gaan en relatief duur zijn. Maar soms heeft een gebruiker genoeg aan een model van enkele jaren terug. 
Hierdoor kan men een pak geld sparen

Waar moet je op letten

Voordat je een Mac gaat kopen, of deze nu nieuw of tweedehands is, zul je natuurlijk eerst moeten bepalen welke Mac geschikt is voor jou.
Afhankelijk van je eisen en wensen kan dit een MacBook Air zijn, maar ook een Mac Pro, een iMac of een MacBook Pro. Zelfs voor de Mac mini zijn logische argumenten (zoals de prijs ;)), waardoor dit de perfecte Mac voor jou zou kunnen zijn.

Om te bepalen welke Mac je moet kopen, kun je natuurlijk kijken naar de "Welke Mac?"-keuzehulp. Hier vind je precies welke Mac voor jouw situatie geschikt is. Houd er rekening mee dat het budget hier uit gaat van de nieuwprijzen: je kunt dus eventueel een iets hoger budget opgeven dan je eigenlijk hebt, met de aanname dat de Mac tweedehands goedkoper zal zijn.
Bij het kopen van een tweedehands Mac zijn er echter wat meer punten waar je rekening mee moet houden. Om te beginnen zul je moeten beslissen welke versie van OS X je wilt draaien. Een voorbeeld: je wilt per se de laatste versie van OS X, 10.9 (zie ook dit artikel over Mavericks), kunnen draaien.

Bij het aankopen van een Mac moet je dan opletten dat deze nieuw genoeg is (voor alle modellen geldt dat dit een "minimum" is, nieuwer kan ook):

 • Mac Mini: Vroeg 2009
  MacBook: 13" Aluminium model? Dan laat 2008 of nieuwer. Anders voldoet alles van begin 2009 of nieuwer.
  MacBook Air: Laat 2008

  MacBook Pro: Let op! De 13" kan Mavericks pas aan vanaf mid-2009, de 15" vanaf mid-2007 en de 17" vanaf laat 2007
  iMac: Mid-2007 of nieuwer
  Mac Pro: Vroeg 2008 of nieuwer

Macs die ouder zijn dan dat, kunnen Mavericks dus niet draaien. Dit betekent dat je misschien niet voorbij Mountain Lion kunt, of zelfs Lion of Snow Leopard. Dat is niet per se erg: 10.8 was ook al een prima besturingssysteem, maar als er programma’s zijn die alleen op 10.9 draaien, die voor jou belangrijk zijn…

Wanneer je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van iMessage op je Mac, is het belangrijk dat je ten minste 10.8 (Mountain Lion) draait. Oudere versies van OS X kunnen de Berichten-app niet draaien, wat betekent dat je geen toegang hebt tot iMessage.

Een paar belangrijke mijlpalen qua software zijn de Mac App Store op 10.6 (Snow Leopard), volledig scherm-modus in 10.7 (Lion), iMessage in 10.8 (Mountain Lion) en de nieuwste versie van iLife (iMovieGarageBand en iPhoto) en iWork (PagesNumbers en KeyNote) hebben ten minste 10.9 (Mavericks) nodig.