Nostalgie 1999

Je kent dat wel. Je vindt een schoendoos vol met foto's en je bent  vertrokken voor de rest van de avond. "Wat was dat weer? " en "Wanneer was dat?"

Zo kwam ik terecht op volgende foto.

Het werd  een duik in een zwembad vol nostalgie

Nu hebben wij de  Apple Senioren maar in 1998 zag dat er nog gans anders uit
Ik was in die tijd voorzitter van het Wijkraad in Keulen (Duitsland) en verantwoordelijk voor het wijkhuis en ontmoetingscentrum ( een grote omgebouwde villa in de Choldwigstrasse)

In dit wijkhuis waren verschillende verenigingen gevestigt die daar hun lokaal hadden of samenkwamen. Dit ging van kooklessen tot pottenbakkerij.

En op een dag besloot ik om een computerclub op te richten. Van CDSCA (Sociale dienst van het Leger) kon  ik een subside bekomen voor de aankoop van 10 computers.
In 1998 was alles wat toen de klok sloeg Windows 95 en Windows NT.  Ik heb mij toen wel kunnen doorzetten dat er minstens één Apple computer werd gekocht.

Geen echte Apple, want die waren toch wat te duur tenopzichte van de Pc's maar een Clone van Powercomputing
Je kan deze zien op de foto onderaan rechts.

Hier ligt hoogstwaarschijnlijk de bakermat van onze huidige ASB

Gestart met een internetcafé ( de famillies met een internet verbinden waren toen nog zelden) werd dit  spoedig uitgebreidt een een computeruitleg aan de klassen van de lagere school - Jawel, de school had toen nog geen computers in gebruik

Dank zij voldoende medewerkers werd er dan ook gestart met lessenreeksen over Word en Exel.

Na nog wat verder duiken in dit nostalische bad vond ik ook nog dit artikel terug uit "Het Korpsjournaal" over Cyber..."Joost"

En na een nog diepere duik een ander artikel uit "Korpsjournaal" met  onze   ASB-Voorzitter als portret van de maand.

Hier zijn de grondstenen gelegd voor onze Apple Senioren Brugge niet is !
15 jaar geleden