Hoofthema

Als opwarming bespreken wij

• Welke schrijfpennen bestaan er voor op je iPad/iPhone
  • Nemen wij een kijk op het nieuwe iOS 11 voor iPad
  • Van alles en nog wat ?

Vervolgens gaan wij verder met deel 3

Kom je ?

Of lukt het je niet ?
Laat het ons weten
via onze Doodle link

pdf-file over de uiteenzetting

pdf-documenten over deze uiteenzetting
kan je NU hier downloaden
(op ons forum bij documenten)

Deel je kennis

Dit is waarschijnlijk nog het belangrijkste deel

van onze bijeenkomst:

"Ons praatcafé"

Traditioneel houden wij ruimte vrij voor vragenstelling en een babbel. Onder deskundige begeleiding kan men hier ontdekken hoe je je Apple computer of iDevices slim kunt gebruiken.
In een ongedwongen sfeer kunnen ervaringen uitgewisseld worden tussen de deelnemers.

Maak kennis met mekaars deskundigheid. Groot of klein.
Samen met andere gebruikers kan je programma’s of apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.

Vraag gewoon eens aan je buur
welke Apps hij op zijn iDevice staan heeft.
Is hij een beginner? Help hem voor zover je kunt
Weet jij het ook niet? Vraag het aan andere buur!

Vergeet ook deze keer niet jullie vragen mee te brengen waarop we jullie hopelijk een afdoend antwoord op kunnen geven. Je moet ook geen schrik hebben om deze vraag in groep te stellen want daarmee kunnen we misschien anderen ook

Verslag en sfeerbeelden

Deze keer toch een verslagje. De foto's volgen.

Wat ben ik blij dat ik deze keer een ganse vergadering kon bijwonen want ik heb heel wat opgestoken!

Voor de pauze nam Joost ons mee naar de nieuwigheden die we mogen verwachten op 12 september wanneer de nieuwe besturingssystemen van kracht worden voor onze iMac, MacBook en iDevices (iPad en iPhone).

Na de pauze volgde dan het derde deel van het overzicht aan interessante Apps. Zou Joost beseffen hoe nuttig dit voor ons is?  Ik nam niet de tijd om te kijken of zijn presentatie reeds online staat op het Apple Forum van Seniorennet; na het avondeten ging ik reeds aan de slag om mij te registreren voor heel wat van de voorgestelde Apps.

Kortom, de presentatie was opnieuw een schot in de roos. Er werden heel wat vragen beantwoord; het merendeel van de vragen kwam uit de hoek van de nieuwe leden.  Vandaag telden we trouwens - net als vorige maand - opnieuw vier nieuwe leden onder de 31 aanwezigen.  Op de volgende bijeenkomst proberen we een aantal van hun vragen te beantwoorden.

Trouwens, hebben jullie het ook opgemerkt ... de vraagstellers zijn meestal ... dames.  Aan elk van ons om daar een eigen conclusie uit te trekken!

Wat de foto's betreft: ik was zo benomen door wat ik op het scherm zag verschijnen dat ik pas na afloop van de vergadering aan foto's dacht.  Dat is trouwens te merken op het beeldmateriaal.

Maken we een afspraak voor volgende maand?  Ik kom. Jij toch ook?

Een enthousiaste groet, Viviane

Klik hiér voor de foto's