Apple Forum

Daar de mailgroep Mac Club niet meer voldeed aan de eisen voor communicatie tussen de leden werd in mei 2011 het Appleforum bij Seniorennet opgericht.

Een forum is meer gestructureerd dan een mailgroep.  Zo ook voor het Appleforum. Je hebt er verschillende mappen met elk een bepaald onderwerp wat het opzoekwerk vergemakkelijkt.
Anderzijds dien je - vooraleer je een vraag stelt - je er eerst van te vergewissen in welke map je die dient te stellen.

Stappen voor het optimaal gebruik van het Appleforum

Ook voor het forum is het nodig dat je je eerst registreert.
De administrator van het forum bezorgt je dan via mail een toelating, daarna kan je je aanmelden.

Eens aangemeld kan je de meeste zaken wel lezen.
Vragen stellen kan pas nadat je jezelf hebt voorgesteld in de map "Voorstelling nieuwe leden".
Nog meer uitleg over het gebruik van het forum vind je
hier.

Eind 2012 telden wij op het Appleforum iets meer dan 450 geregistreerde gebruikers.

Op verkenning op het Apple Forum

Voel je je als senior een neandertaler op computergebied en is het Apple Forum een onbekend terrein waar jij je weg niet vindt? Dan geven wij jou graag volgende tip.

Breng regelmatig een bezoekje aan het forum zonder dat je iets nodig hebt. Ervaring leert dat men veel rustiger is als 'nieuwsgierige bezoeker' dan als 'gestresseerde zoeker'.

Een forum is als een bos met heel veel paden. Kom je er voor het eerst dan verlies je je oriëntatie. Als regelmatige bezoeker wordt het steeds makkelijker om er je weg te vinden, je herkent paden of je weet hoe je er geraakt via de kortste weg, meer zelfs, bij ieder bezoek neem je je favoriete pad om dààr te geraken waar je zijn wilt. Zo ook met het Apple Forum.

Geef dus de moed niet op maar ga nieuwsgierig of als ontdekkingsreiziger op verkenning. En wie weet komen we elkaar onderweg wel tegen. Ik kijk er naar uit!