Sociale Media

Sociale media (de Engelse term social media is ook in het Nederlands gangbaar, vooral in Nederland) is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers

Onze ASB is inderdaad al actief op Facebook. Hier hebben wij een Facebookgroep ogericht.
Blijkbaar zit er bij vele senioren de angst in om Facebook te gebruiken. Zij horen dan ook maar enkel de negetieve opmerkingen van anderen ! Dit blijkt dan ook aan het aantal leden van onze groep. Blijkbaar is de norm 1 op 10.

Tevens hebben wij ook een Facebook-pagina:AppleSenioren.
Deze pagina wordt voor het ogenblik nog zeer weinig gebruikt. De bedoeling tot nu toe was dat de naam Apple Senioren gereserveerd word op Facebook.
Het verschil tussen een Facebook-groep of pagina? Bij een Pagina heeft iedereen toelating en bij een groep moet men eerst de toelating bekomen om lid te worden.

Zoals je kunt zien op de foto bovenaan maakt ookt YouTube deel uit van deze Sociale  Media. Op YouTube vind je dan ook verschillende filmjes met uitleg over onze Mac

Wat is een sociale netwerksite?

Met de komst van de computer en internet zijn er enorm veel nieuwe mogelijkheden ontstaan om met oude bekenden in contact te blijven en met nieuwe mensen in contact te komen en: e-mail, chat, skype (telefoneren via internet) en ook diverse sociale netwerksites.

Een sociale netwerksite is een website waarop mensen een profiel kunnen aanmaken dat ze vervolgens kunnen koppelen aan de profielen van anderen binnen hun sociaal netwerk (vrienden, familie, collega’s en andere kennissen).

Onderstaande figuur geeft een beeld van hoe sociale netwerksites ineen zitten. Eigenlijk verschilt een online netwerk niet veel van een sociaal netwerk in het dagelijkse leven. En online netwerk is gewoon veel gemakkelijker om in contact te blijven met al je kennissen omdat je van op jouw computer kan communiceren met iemand die aan de andere kant van de wereld zit.

Voorbeeld: Je kan via een sociale netwerksite de foto’s van je nieuwe hondje tonen aan al je familieleden en zij kunnen hierop reageren ongeacht waar ze zijn.

De meeste sociale netwerksites richten zich op ontspanning en het in contact blijven met kennissen en vrienden. Leden van een sociale netwerksite kunnen terug in contact komen met oude bekenden, nieuwe mensen leren kennen, berichten sturen naar andere leden, deelnemen aan activiteiten, zich inschrijven in groepen en foto's, video's en internetlinks delen.

Iedereen moet voor zichzelf uitzoeken wat een sociale netwerksite voor hem of haar kan betekenen en welke sociale netwerksite het beste bij hem of haar past.

Facebook is gericht op het samenbrengen van mensen op verschillende manieren. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken Facebook om in contact te blijven met hun vrienden en kennissen, foto’s online te plaatsen, video’s en internetlinks te delen, nieuwe vrienden te leren kennen, spelletjes te spelen en zoveel meer.

Andere populaire netwerksites:

Twitter; Een sociaal netwerk dat gebaseerd is op ‘mijn status’. Je kan er elk moment van de dag ingeven wat je aan het doen bent of tips delen met anderen.