Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Voorkom dat een applicatie gebruik maakt van App Nap

Sinds Mavericks heeft het OS een geweldige nieuwe functie namelijk App Nap. Deze functie pauzeert automatisch applicaties zodra deze enige tijd niet meer zijn gebruikt. Dus goed voor het energie vebruik van je Mac

Met App Nap bespaar je energie als je met meerdere programma’s tegelijk werkt. OS X weet precies wanneer een programma verborgen zit achter andere vensters. En als dat programma op dat moment niets voor je doet (dus geen muziek afspeelt, een bestand downloadt of mail ophaalt bijvoorbeeld), zorgt App Nap ervoor dat het langzamer werkt en dus minder energie vraagt. Zodra je het programma weer begint te gebruiken, schakelt het meteen terug naar de volle snelheid. En dit gebeurt zo soepel dat je zou denken dat het de hele tijd actief gebleven was. Hetzelfde geldt voor Safari-tabbladen: alleen het zichtbare tabblad is volledig actief. App Nap maakt het mogelijk om het energieverbruik van de CPU met tot maar liefst 23 procent te verminderen.
Maar….er is zoals altijd een andere kant aan die medaille. 
AppNap vertraagt echter wel het opstarten van een programma. Weliswaar in erg geringe mate, maar toch.
Als de snelheid bij multitasking voor jou echter van groot belang is, dan kan je wel App Nap tijdelijk uitschakelen, of liever gezegd: voorkomen dat App Nap actief is, en er dus géén vertraging optreed!
Hoe doe je dat nu?
Wel, je opent Finder, en in de navigatiebalk klik je op Programma’s. Het kan nu wel zijn dat sommigen onder jullie -Programma’s - niet zien staan. Geen nood.
Dat zet je er snel bij.
Ga naar Finder ➨ Voorkeuren ➨ Navigatiebalk ➨ en vink Programma’s aan.

Finder navigatiekolom.png

Oké, we zien dus in de Finder onze Programma’s staan. Klik erop en het venster Programma’s wordt geopend. Daarin zie je alle aanwezige programma’s op je Mac.
Doe een rechtse muisklik of een Control-Klik op het bewuste programma icoon en in het pop-up menu die nu verschijnt, kies je voor - Toon Info.
In het Infovenster, onder de tab Algemeen kan je nu - Voorkom App Nap - aanvinken.

App Nap.jpg

Toch nog wel even vermelden
dat dit niet op alle programma’s van toepassing is. Bij bepaalde programma’s kan er helemaal geen App Nap toegepast worden.
Ook nog even vermelden dat -App Nap voorkomen - je batterij wel ietsje rapper doet leeglopen.

App Nap

Deze pagina heeft nog geen inhoud. Binnenkort wordt ze bewerkt.