Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Berichten


In deze uiteenzetting probeer ik een duidelijk(er) beeld te schetsen van wat er zoal kan in het wereldje van het versturen van SMS, MMS en Berichten met zowel je iPhone, je Pad, je iPodTouch en je Mac naar zowel alle Apple apparaten als niet-Apple toestellen.
Eerst een kleine herinnering van wat SMS en MMS betekent. SMS betekent Short Message Service en is een dienst om met behulp van een mobiele telefoon korte berichten (maximaal 140 karakters) te versturen of te ontvangen. MMS betekent Multimedia Messaging Service en is de multimediale opvolger van SMS. Het versturen van een MMS gaat via een GPRS-netwerk.
Een MMS kan bestaan uit tekst, geluid, een afbeelding of een stukje video, of een combinatie van deze soorten. GPRS betekent General Packet Radio Service en is een techniek die een uitbreiding vormt op het bestaande gsm-netwerk.
Aangenomen dat de meeste berichten verstuurd worden met een iPhone, ga ik uiteraard eerst deze opties in iOS8 nader toelichten. Ter info: Cijfers uit 2014 van Apple tonen aan dat er dagelijks ‘meerdere miljarden’ berichten uitgewisseld worden, samen goed voor 40 miljard notificaties. Tegelijkertijd vinden er tussen de 15 en 20 miljoen FaceTime-videogesprekken plaats. Moet er nog zand zijn…..
Zowel met iOS als met OS X spreken we van de app Berichten, hoewel het icoon niet dezelfde is! 

Berichten gebruiken met OS X.

Accounts aanmaken
Als je een Apple ID hebt, heb je al een iMessage-account waarmee je berichten kan versturen en ontvangen. Een Apple ID is doorgaans dezelfde accountnaam en hetzelfde wachtwoord die je gebruikt voor iCloud, de iTunes Store of de Mac App Store. 
Als je je Apple ID nog altijd niet hebt ingesteld op de Mac, wordt je gevraagd deze in te voeren wanneer je het programma Berichten voor het eerst opent. 
Berichten ondersteunt ook de volgende berichtenvoorzieningen (chatten):

  • AIM – Instant-messagingvoorziening van AOL
  • Google Talk – Instant-messagingvoorziening van Google
  • Yahoo! – Instant- messagingvoorziening van Yahoo.
  • Jabber – Open-source instant-messagingsysteem voor meerdere platformen

Je kunt meerdere voorzieningen tegelijk gebruiken. 

Berichten voegt deze accounttypen automatisch toe wanneer je deze in het paneel Internetaccounts van Systeemvoorkeuren instelt.
Je kan ook in de voorkeuren voor Berichten een berichten-voorziening toevoegen.

Selecteer in Berichten het menu Berichten ➨ Voorkeuren.
Klik op de knop Accounts.
 Klik op de plusknop (+) om een account toe te voegen.
 Selecteer de instant-messagingvoorziening die je wilt gebruiken en klik op Ga door

Voer je accountnaam en wachtwoord in. Voer ook de serveropties in als je hierom wordt gevraagd.Conversaties

Als je een conversatie wilt starten, moet je de naam, de Apple ID of het chat-adres van de persoon met wie je een conversatie wilt voeren, in het veld Aan van het venster Berichten invoeren.

Je kan deze gegevens ook invoeren in het programma Contacten om deze makkelijker te onthouden. De naam van de persoon waarmee je chat wordt automatisch weergegeven in Berichten als deze persoon zich in het programma Contacten bevindt. 

 

Voer de tekst in die je naar de andere persoon wilt sturen door deze in het berichtveld te typen. Druk vervolgens op de toets Return of Enter om het bericht te versturen. De tekst die tussen jou en de ontvanger wordt uitgewisseld, verschijnt in ‘spraakballons’. Zo kan je gemakkelijk onderscheiden wie een bericht heeft getypt.

 

 

 

Als je een conversatie met iemand anders wilt starten, klikt je op de knop Maak nieuw bericht aan en herhaal je de stappen. Elke actieve conversatie verschijnt in de lijst links in het venster Berichten.
 

Bron: Braveheart