Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Verschillende manieren om mappen te openen in een tabblad

In voorgaande versies van OS X ging in vele gevallen het overzicht verloren wanneer je geruime tijd met Finder aan het werken was en het bureaublad overspoeld werd met Finder vensters.

Dit is nu verleden tijd dankzij de tabblad-funcitie in Finder, zo kun je eenvoudig allerlei mappen openen in één Finder venster. Een tabblad kan aangemaakt worden met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + T, archief ▸ nieuw tabblad of door simpelweg een map te openen (deze wordt standaard geopend in een nieuw tabblad).
Lees meer bij AppleTips

Mappen openen in een nieuw tabblad uitschakelen

De mogelijkheid om tabbladen te openen in Finder is nieuw sinds OS X10.9 Mavericks. Via deze functies kun je tientallen Finder vensters openen in één vensters. Dit zorgt niet alleen voor een bepaalde orde, het is ook erg handig in gebruik bij het verplaatsen van bestanden binnen Finder.

Wanneer je met een secundaire klik of met behulp van cmd⌘ + dubbelklik op een een map wilt openen wordt deze in een nieuw tabblad geopend. Echter zijn er toch een hoop Mac gebruikers die deze functie liever uitschakelen en een map willen openen in een nieuw venster. Om dit te verwezenlijken dien je onderstaande stappen te volgen.
Lees verder bij AppleTips