Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Quick Look in OS X is een fantastische manier om een document even snel te bekijken, zonder de bijbehorende applicatie te openen. Het enige nadeel is dat je geen tekst kunt kopiëren vanuit Quick Look. Gelukkig is daar een mouw aan te passen met behulp van een kleine aanpassing.

Waarom Apple ervoor heeft gekozen om het selecteren en kopiëren van tekst uit te schakelen in Quick Look, mag een raadsel heten. Het zorgt er namelijk voor dat veel mensen de functie in OS X niet gebruiken, terwijl deze juist zo handig is.

Met een kleine regel tekst in Terminal, kun je de functionaliteit echter alsnog forceren. 
Let op: Terminal is een plek waar je OS X behoorlijk om zeep kunt helpen als je niet weet wat je doet. Als je ook maar enig moment twijfelt of je de instructie begrijpt, vraag dan hulp en stop waarmee je bezig bent. Dingen die je écht fout doet in Terminal, kun je niet eenvoudig herstellen, dus volg de instructies nauwkeurig.

Klik rechtsboven op Spotlight (het vergrootglas) en typ Terminal. Er verschijnt een klein wit venster. Kopieer de volgende regel tekst en plak deze in het tekstveld:

defaults write com.apple.finder QLEnableTextSelection -bool TRUE; killall Finder

Druk vervolgens op enter 

 

Navigeer nu in Finder naar een document dat je met Quick Look kunt openen, bijvoorbeeld een Word-document of een PDF-bestand en druk op de spatiebalk om Quick Look te starten. In eerste instantie ziet het programma eruit zoals het altijd al deed, maar met één groot verschil: je kunt alle tekst nu selecteren en kopiëren.

 

Bron Computertaal .nl